TYÖPAJAAN KILKUTTELEMAAN ALASINTA?

 

Ja sitten luokka jakautuu ryhmiin…

Muistatteko tämän kouluajoilta? Jotain tuttua siinä on tähänkin päivään; taitaa olla harvassa ne koulutus- tai kehittämistilaisuudet, joissa ei työpajaa järjestetä. Vaikka konsultin työpaja yleensä helpottaa myös hänen työtaakkaansa, niin onhan se kieltämättä tehokas synteesin mahdollistaja.

 

Taasko workshop?

Vaikka se iänikuinen workshop siirtääkin meidät yleensä sinne niin kuuluisan mukavuusalueen ulkopuolelle, niin kuitenkin aina toistuvassa formaatissa on ideaa. Ihmisen kyky toimia joukkona tai laumana on mahdollistanut sen, että ihmiset ovat ryhmässä kyenneet yksilöiden summaa suurempiin tekoihin. Tosin lauma saattaa yhtenä joukkona joutua turmioonkin. Oli miten oli, kuitenkin se samainen ominaisuus luo valtavan henkisen potentiaalin.

 

Yrityksen hallitus

Yrityksen toimintaa voi pyrkiä kehittämään hyödyntäen lauman parhaita puolia, mutta silti työpajaa vieroksutaan. Hallitustyöskentelykin on tavallaan workshop. Yhteisöllisyys kaikilla toiminnan tasoilla voikin olla työpaikan suurimpia vahvuuksia.

 

Yritysten ystävät

Yrityskehittäjien haaste on se, että narulla työntäminen vaan on kovin vaikeaa. Parhaimmillaan dialogi yrityksen ja yrityskehittäjän välillä voi toimia hallitustyöskentelyn tavoin ja valmistella yritystä tulevaisuuden hallitustyöskentelyyn.

Viittaan Aarnon aikaisempaan blogiin, että me yrityskehittäjät laittakaamme aina vaan enemmän persoonaa peliin. Kentällehän mahtuu niin monenkirjavaa joukkoa. Ja loppujen lopuksi lauma lopulta kykenee sulattamaan yrityskehittäjänkin karvoineen päivineen.

 

Pasi Heiskanen, elinkeinoasiamies

Kehitysyhtiö SavoGrow Oy

kommentointi suljettu.