Mikroyrittäjyyden pohjoinen työpaja 19.-20.4.2018, Oulu

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
19.04.2018 - 20.04.2018 klo Koko päivä


Muuttuva yrittäjyys – kasvua ja kansainvälistymistä.

Viime syksynä aloitettu Mikroyrittäjyyden pohjoinen työpaja sai jatkoa huhtikuussa Oulussa. Mukana oli yrittäjiä Pohjanmaan alueiden lisäksi myös Lapista ja Pohjois-Savosta. Tapahtuma oli innostunut ja onnistunut, pääroolissa yrittäjät ja heidän kokemuksensa. Mukana päivien aikana oli 80-90 toimijaa.

Kaksipäiväinen tapahtuma alkoi torstaina puoleltapäiväin yrittäjien matchmaking -tapahtumalla. Matchmakingissä toimijat oli jaettu ennakkoon ilmoitettujen tavoitteiden mukaan jouhevasti vaihtuviin tapaamisiin matchmaking-pöydissä. Toimijat olivat myös voineet itse pyytää tapaamista tietyn toimijan kanssa. Pöydissä solmittiin kumppanuuksia, tehtiin uusia avauksia, kuin myös konkreettista myyntiä. Matchmaking on koko tapahtuman must be -osuus!

Verkostoitumisillallisen puhujaksi Scandic Ouluun oli saapunut Leijonanluolastakin tuttu “businessenkeli” Kim Väisänen. Aiheena oli ydinryhmissäkin keskeisenä teemana oleva vienti. Kim Väisänen lähestyi aihetta “Väärää vientiä” -kirjansa lähtökohdista, opastaen rakentavan kritiikin kautta vientiä harkitsevia yrityksiä. Hän osoitti viestinsä yrittäjältä toiselle yrittäjälle, avaten tarkoituksiaan loistavin esimerkein.

Perjantain työpaja päivä käynnistyi ryhmittymisellä jaettuihin työpajaporukoihin. Työpajapäivää rytmittivät yrittäjien tarinat ja tutkijoiden alustukset eri teemoista. Näitä teemoja olivat…

Jokaisen teeman alustuksen päätteeksi ryhmät keskustelivat ja kokosivat ajatuksiaan aiheesta. Puheensorinasta päätellen yhteinen keskustelu oli vireää, ja ajatuksia nousi helposti. MicroEntren tutkimuseryhmän jäsenet kokosivat ryhmien ajatuksia yhteenvedoksi, mistä niitä oli myös päivän päätteksi helppo silmäillä.

 

Tapahtuman nettisivut ja ohjelma 

#mikroyrittäjät #matchmaking #yrittäjyys #MicroEntre #ffmatch