MIKROGROW – VARKAUDEN ALUEEN YDINRYHMÄTAPAAMINEN

Päiväys ja aika
13.02.2019 klo 18:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Mikro Pop-Up kauppa


Varkauden ydinryhmän vuoden 2019 toinen tapaaminen pidettiin keskiviikkona 13.2.2019 klo 18-20. Illan emäntänä toimi Varapiikojen Katarina Pölkki. Paikkana toimi itseoikeutetusti Ystävänpäivän Mikropopup -kauppa Tulikiven myymälässä (shop-in-shop), os. Kauppakatu 14, Varkaus. Katarinan yritykseen pääset tutustumaan http://www.varapiiat.fi/

Katarina ja Osuuskunta Lähisavon Tarja Luostarisen Mikro Pop-Up Joulukauppa Tulikiven ja Savorak:n in-house kaupassa joulukuussa 2018, saa nyt jatkoa kolmen päivän verran. Ideana on ollut ja on kerätä alueen ja yrittäjän aiempien verkostojen kautta pientuottajien tuotteita ja palveluja tarjolle Pop-Up storeen, jotta ne saadaan alueen asukkaiden ja turistien hankittaviksi.

Illan teemasta nousi esiin seuraavat viisi pointtia: 

  1. Kerro ajatuksesi ääneen, niistä voi poikia uutta liiketoimintaa. Valmistelu on tärkeää, valitse asiakkaillesi sopivia tuotteita ja palveluja myyntiin. Tunne asiakkaasi, mitä he ovat valmiit ostamaan. Tuo tarjolle sitä, mitä paikkakunnalta ei löydy. Yhdistele tuotteita ja palveluja, luo uusia kokonaisuuksia. Hanki tilat, varaa aikaa valmistelutöihin, ensimmäisen paikan löytyminen voi kestää. Shop in shop käy minne tahansa kauppaan.
  2. Tee sopimukset jälleenmyyjien kanssa (huomioi tasa-arvoisuus provisioissa) ja tilan vuokraajan kanssa, huomioi synergiaedut
  3. Tee sitä mistä nautit, Katarina rakastaa myyntiä. Tunne tuotteesi, palvele! Myynti on vuorovaikutusta. Yllätä asiakkaasi positiivisesti, joka kerta.
  4. Noudata vaistoasi, kokeile. Pop-Up toiminta tulee yleistymään. Projektiluontoista toimintaa, hetkeen ja trendiin tarttuminen.
  5. Etukäteen markkinointi on tärkeää! Jos Pop-Up kaupasta ei tiedetä, ei sinne osata tulla. Sosiaalinen media on tärkeässä roolissa! Myös ikkunamainokset paikoillaan etukäteen. Voiko ideasi digitalisoida? Verkkokauppa?

Paljon jäi vielä kehitettävääkin ja uusia ideoita syntyi paljon. Lopuksi palvelumuotoiltiin vielä Pajun korteilla ja annettiin ideoita Katarinalle asiakassegmentointiin. Jos sinulla on jotain myytävää, ota yhteyttä Katarinaan! Katarina Pölkki-Kankainen, puh: 0400 546 159, email: katarina@varapiiat.fi

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.