Meri-Lapin ydinryhmätapaaminen – Kysy pois Norjan markkinoista

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
25.09.2018 klo 18:00 - 20:00


Kysy pois Norjan markkinoista!

Syyskuun ydinryhmätapaamisen isäntänä toimi Talonrakennus JP Mikkola oy. Aiheena illalle olivat Norjan markkinat. Erityisesti Norjaan vienti ja Norjaan myynti. Tästä aiheesta ei selvitty ilman asiantuntijaa, vaan paikalla oli Jukka Olli Business Oulusta.

Jukka Olli maalaisi sekä realistisen, että realistisen houkuttelevan kuvan Norjasta vientikohteena. Erityisesti Jukka korosti kumppanuuden tärkeyttä. Norjassa vallitsee luottamukseen perustuva toimintakulttuuri myös kaupankäynnissä, eikä paikallisen kumppanin merkitystä voi korostaa liikaa.

Norjassa vallitsee luottamukseen perustuva toimintakulttuuri myös kaupankäynnissä.

Alueen yrityksillä on hyviä mahdollisuuksia ja mielenkiintoa Norjan markkinoitan kohtaan. Erilaisia lähestymistapoja ovat esimerkiksi verkkokauppa, rajakauppa ja yrityksen perustaminen Norjaan. Jukka Olli korosti paperitöiden tärkeyttä. On hyvä valmistella byrokraattiset asiat huolella ja säännösten mukaan jo heti alkuvaiheessa. Se helpottaa valtavasti Norjan markkinoilla toimimista. Näin toimenpiteisiin on saatavilla runsaasti sekä ilmaista, että konsultointi apua mikroyrityksille.

Ryhmässä vallitsi hyvä meiniki ja tuntuma aiheesta, eikä rennolta keskustelultakaan vältytty. Erityisenä motivaattori toimi kuva laskurista ja sen kehityksestä: Norjan markkina on iso, ja mahdollisuudet siellä ansaintaan erittäin hyvät. Jukka Olli suositteli kokeilemaan ryhmässä esimerkiksi yrityksen perustamista ja Norjan markkinoille menemistä. Paperityöt kerran tehtyään ne on helpompi toistaa, ja tehdystä prosessista oppii. Aidosti nopeiden kokeilujen ajattelutapaa siis!

Nopeiden kokeilujan pariin ryhmässä päästään viimeistään palvelumutoilun työpajojen myötä. Työpajoja järjestetään marras-joulukuussa ja toisen kerran keväällä. Yritykset saivat äänestää sopivia aiheita työpajojen teemaksi illan aikana. Työpajojen tarkoituksena on, että yrittäjät tekevät nopean kokeilun vauhdittaakseen myyntiään tai tukeakseen kasvuaan.

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.