Meri-Lapin ydinryhmäilta – Digitalisaation mahdollisuudet globaalissa liiketoiminnassa

Päiväys ja aika
26.03.2019 klo 18:00 - 20:00

Tapahtumapaikka
Lapin ammattikorkeakoulu, Compus-talo


Verkkokauppa ei ole pelkästään oman verkkokaupan perustamista. Kommee e-Commerce Oy ja Jarno Vuorinen on kertomassa liiketoiminta mallista, joka poikkeaa perinteisestä verkkokaupasta, mutta avaa lukuisia globaaleja mahdollisuuksia myös mikroyrittäjälle.

Meri-Lapin ydinryhmäkuunteli mielenkiinnolla yrittäjien uusia avauksia digitaalisten alustojen hyödyntämisessä.

Suomalaisille on tyypillistä lähteä maailmalle omalla tuotteella pitkän tuotekehityksen jälkeen. Kommee e-Commerce ponnistaa toisenlaisesta lähtökohdasta. Yrittäjät Jarno Vuorinen ja Lasse Åman hyödyntävät tuotteiden myynnissä ennen kaikkea jättimäisiä digialustoja ja myyntitiedon analysointia. Tuotekehitystä he eivät tee ollenkaan. Tällä hetkellä myyntialustana on Amazon, ja erityisesti Pohjois-Amerikan markkinat.

Jättimäinen digimaailman toimija tarjoaa erittäin hyvin tilastotiedon asiakkaiden käyttäytymisestä ja myynnistä. Myynnissä on kohdennetusti vain muutama tuote, joiden myyntiä seuraataan tarkasti. Myyntiä suunnataan sinne, missä asiakkaat ovat. Myös Amazonin intensiivinen kasvu ja panostukset pelaavat koko ajan yrittäjän pussiin: markkinat laajentuvat ja tunnettavuus jo vahvoillakin alueilla kasvaa. Tilanne on aivan toinen, kuin että tuotteita yritettäisiin myydä oman verkkokaupan kautta. Oman verkkokaupan tunnettavuus on todella voikea saada kasvamaan. Tällöin aika jää toiminnan optimointiin. Amazonissa skaalautuvuus on myös helppoa.

“Sano vaan, jos tarvitset kaveria, kyllä mua kiinnostaa.” Kommee e-Commercen alku, mikä sopii hyvin mikroyrittäjän ohjenuoraksi laajemminkin.

Selkeästi yrityksellä on uudenlaista, totutusta poikkeavaa ajattelua siitä, mikä rooli on tuotteella, ja millä osaamisella tehdään arvo asiakkaalle ja toisaalta tulo itselle. Verkossa myymisen ei siis tarvitse aina tarkoittaa omaa tuotetta tai omaa verkkokauppaa. Osaaminen voi oll amyö markkinoiden tulkitsemisess ja ketjun hallitsemisessa.

 

 

 

 

 

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.