Meri-Lapin alueen ydinryhmätapaaminen – rekrytointi

Karttaa ei ole saatavissa

Päiväys ja aika
27.03.2018 klo 18:00 - 20:00


 

Meri-Lapin ydinryhmän taaaminen pidettin tiistaina 27.3. Kemissä. Illan vieraanvaraisena isäntänä toimi Akkoy Service Oy ja yrittäjä Arto Koivumaa. Illan teemaksi Arto oli nostanut osaavaan työvoimaan liiittyvät haasteet. Mukana oli 15 osallistujaa.

Yrittäjä Arto Koivumaa kertoo Akkoy Service Oy:n tarinaa.

Akkoy Service Oy

Akkoy Service Oy on perheyritys, joka tuottaa kaivosalan kunnossapito palveluita, prosessiteollisuuden sekä teräsrakentamisen palveluita. Kemistä toimivalla yrityksellä on työntekijöitä kaivoksilla ja eri kohteissa ympäri Lappia. Yritys tarjoaa myös vuorokauden ympäri päivystyksen ja huoltopalveluita.

Pitkän linjan yrittäjä Arto kertoi Akkoy Service Oy:n muutos ja syntytarinan ompelukoneiden maailmasta teollisuutta palvelevaksi huoltoyhtiöksi. Kasvu on ollut tasaista, mutta haasteita liittyy tällä hetkellä erityisesti osaavan työvoiman hankkimiseen. Yrityksessä työskentelee sekä vakituista henkilökuntaa, tuntityöntekijöitä, että vuokratyövoimaa.

Akkoy Service Oy:lle turvallisuus on kaiken toiminnan lähtökohta ja siihen panostetaan muunmuassa koulutuksin. Lisäksi yritys on kiinnittänyt huomiota työssä viihtyvyyteen ja ihmiseen hyvinvoivana kokonaisuutena.

Haasteena osaava työvoima

Osaavaan työvoimaan liittyvissä haasteissa Digipoliksen Timo alusti nostamalla esille metallialalla nyt jo isoksi tunnistetun yleisen työvoiman saatavuuden ongelman. Aiemmin esillä olleen matkailualan lisäksi metalliala ja rakennusala ovat Lapissakin kriittisiä työvoiman saatavuuden suhteen. Toisaalta Lapin ammattikorkeakoulun Mirva Juntti nosti esille isojen yritysten tavan rekrytoida jo opintojen alkuvaiheissa olevia harjitteluihin ja kesätöihin, ja varmistaa näin osaavimpien opiskelijoiden saanti valmistumisvaisen jälkeenkin. Yrityksilel on myös kehitetty kyselypatteristö, minkä avulla voi muunmuassa tarkastella omaa yritystä työntekijän näkökulmasta. Mitkä asiat tutkimusti nousevat työpaikan valitsemisen tilanteessa tärkeiksi.

Yritys on kiinnittänyt huomiota työssä viihtyvyyteen ja ihmiseen hyvinvoivana kokonaisuutena.

Paikalla olleet yrittäjät, sekä illan isäntä jäsensivät erilaisia tekijöitä, mitkä liittyvät tähän ongelmaan. Esille nousi muunmuassa opintojen sopivuus, työvoiman siirtyminen koulutuksen jälkeen toisaalle, työn houkuttelevuus, työttömän haasteet ottaa vastaan tuntityötä. Toisaalta esille nostettiin mahdollisuudet rekrytointi- ja koulutusu tukiin, mitä tarjoaa muunmuaassa Te-toimisto. Sekä yhteistyöhön opilaistosten kanssa. Erilaiset harjoittelut ja niiden suomat mahdollisuudet nostettiin myös esille. Palkkausta ja siiheen liittyviä asioita pidettiin keskeisinä mutta toisaalta todettiin, että pelkkä palkka ei riitä. Työporukka on vähintäänkin yhtä tärkeä motivaation lähde.

Ongelma on sen verran iso ja akuutti, että ratkaisu siihen olisi jo keksitty, jos sellainen olisi heposti yritysten ulottuvissa. Illan pyörittelystä nousi kuva, kuinka haasteet itsessään, sekä niiden ratkaiseminen koostuvat monesta pienestä tekijästä. Yritysten näkyvyys, ja brändinhoukuttelevuus työntekijöiden keskuudessa on yksi tärkeä tekijä yritysten välisessä kilpailussa.

Akkoy Service Oy on vastnnut haasteeseen esittelyvideolla. Video tuo esille Akkoy Service Oy:tä erityisesti työpaikkana ja työnantajana.

 

 

Tämän tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu.