Mikroyrittäjät mukaan tapahtumien kehittämiseen!

4.-5.4.2019 järjestettiin mikroyrittäjien verkostoitumistapahtuma MikroMatch osana Kestääko kasvusi –työpajaa Oulussa. Kaksipäiväinen tapahtuma sai alkunsa OK# Kasvuverkosto- hankkeen, Kantama- hankkeen ja MicroENTREn yhteistyönä kolme vuotta sitten ja se on jalostunut ja laajentunut niin, että samalla konseptilla järjestettiin vastaava tilaisuus Kuopiossa marraskuussa 2018. Seuraava tapahtuma on Rovaniemellä syyskuussa.

Tapahtumiin osallistuneet yrittäjät, yhteistyökumppanit ja järjestäjät ovat pääsääntöisesti olleet erittäin tyytyväisiä ja malli on koettu tarpeelliseksi ja toimivaksi. Me tapahtumien järjestäjät käymme palautekeskustelut keskenämme ja keräämme osallistujilta palautteet ruodittavaksemme. Niiden pohjalta on hyvä lähteä kehittämään tulevia tapahtumia niin, että niistä tulisi entistäkin antoisampia sekä yrittäjille että yhteistyökumppaneille.

On tärkeää, että keräämme ajatuksia, ideoita ja toiveita sekä toteutuksen että sisällön, paikan ja ajankohdan suhteen hankkeissa mukana olevilta yrityksiltä. Erityisen tärkeää on mielestäni saada tietoa siitä miksi yrittäjä EI ole osallistunut nyt toteutettuihin tapahtumiin. Onko syynä ollut aika, hinta, kulkeminen tai jokin muu syy? Erityisesti yksinyrittäjille on usein vaikeaa irrottautua työstään kahdeksi päiväksi, kun samaan aikaan pitäisi palvella asiakkaita tiskin takana. Olisiko esimerkiksi parempi, jos tapahtuma olisikin perjantaista lauantaihin, jolloin lauantaina olisi paremmin aikaa tavata muita yrittäjiä?

Kannustamme hankkeissa mukana olevia yrityksiä rohkeisiin kokeiluihin. Myös meidän hankehenkilöstön ja muiden ydinryhmätoimijoiden on tehtävä rohkeita avauksia ja kehitettävä tarjontaamme niin, että se vastaa mahdollisimman hyvin asiakkaidemme toiveita ja tarpeita

OK#Kasvuverkosto –hankkeen toiminta päättyy marraskuun lopussa, joten kirjoitan tältä erää viimeistä blogiani tähän forumiin. Työni hankkeen projektipäällikkönä jätän hieman haikein mutta luottavaisin mielin. Uskon, että toimintamalli ja sen mukanaan tuomat hyvät tapahtumat tulevat elämään myös jatkossa!

Arja Packalén

projektipäällikkö

OK#Kasvuverkosto - hanke

 

kommentointi suljettu.