MENESTYKSELLINEN PROCESS-SME-HANKKEEN FOREST & BIO-TAPAHTUMA KEMISSÄ

ProcessSME-hankkeen (www.process-sme.eu) pohjoismainen suur- ja pk-yritysten yhteistapahtuma toteutettiin Kemissä 24.1.2019. Kohderyhmänä oli tällä kertaa metsä-, bio- ja prosessi IT-talouteen liittyvien norjalaisten, ruotsalaisten ja suomalaisten suur- ja pk-yritysten yhteistapaaminen. Yli 50 asiantuntijaa, yrittäjää ja yritysten johtajia tapasivat kohtasivat tapahtumassa verkostoitumisen ja tulevien yhteistyömahdollisuuksien puitteissa.

Paikalla olleet suuryritykset Stora Enso, Efora, Metsä Group, Smurfit Kappa ja SCA Munksund esittelivät omaa toimintaansa ja yleisiä alihankinnan toimitusehtoja. Vastaavasti pk-yritykset Nome Oy, Optimation/MBV Systems, Aikolon Oy, Mobilaris Industrail Solutions, Augumenta Oy, Bnear IT, KFLeading Ky ja Adopticum esittelivät toimintaansa tavoitteena lisätä liiketoimintaa niin pk- kuin suuryritysten kanssa. Tähän onkin suuret mahdollisuudet, koska pelkästään Pohjois-Suomen alueella meneillään olevien investointien arvo on miljardin luokkaa ja suunniteltujen kolme miljardia, jos ne toteutetaan suunnitellussa mittakaavassa.

Puheenvuorojen ja esittelyjen jälkeen oli totuttuun tapaan mahdollisuus matchmaking’iin, jota hyödynnettiinkin hyvin. Tapahtuman luonnetta kuvasi Metsä Group’in projektijohtaja Timo Merikallio kertoen :’Tämä tapahtuma ylitti odotukseni.’

Seuraava Process-SME-hankkeen yhteispohjoismainen suur- ja pk-yritysten yhteistapahtuma järjestetään keväällä Norjan Harstad-Narvik’issa. Kohderyhmänä on tuolloin off-shore-,  kalastus-, ja öljyalan yritykset.

Kyllikki Taipale-Erävala

tutkijatohtori

kyllikki.taipale-eravala@oulu.fi

kommentointi suljettu.