Kevät on treffien aikaa!

 

Valon määrän lisääntyminen saa ihmeitä aikaan; horrosta viettäneet heräilevät ja kasvukausi virittelee lähtötelineitä. Kevät luo ympärilleen pöhinää, innokkuuta ja ideoita. Kevät on myös otollista aikaa treffeille! Vaikka Kielitoimiston sanakirja jääräpäisesti väittää, että treffit-sana liittyy useimmiten seurustelusuhteeseen, niin sana on onneksi vakiinnuttanut paikkansa viitattaessa mihin tahansa sovittuun tapaamiseen. Myös bisnestreffeihin.

 

Yksi Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE:n mikroyrittäjille tarjoama palvelukonsepti on vuosittainen bisnestreffit-tapahtuma - MikroMatch. Sähköinen järjestelmä ”mätsää” yrittäjille 20 minuutin pituiset treffit riippuen siitä, millaisia kontakteja yrittäjä on toivonut tai millaista palvelutarjontaa hän haluaa itse esitellä. Aktiivisella yrittäjällä on yleensä koko tapahtumailtapäivä täynnä treffejä. Joukossa saattaa olla tapaamisia sellaisten yritysten kanssa, jotka ovat halunneet tavata juuri kyseisen yrittäjän. Tähän perustuukin tapahtuman kiinnostavuus – ”Kuka onkaan kiinnostunut yrityksestäni ja miksi?”

 

MikroMatchiin osallistumisella on yrittäjille lukuisia hyötyjä

 

Ennen kaikkea treffeillä voi saada uusia asiakkaita ja löytää kumppaneita, joiden avulla voi laajentaa toimintaa kaupallisesti tai toiminnallisesti. Treffeillä voi verkostoitua toimittajien, alihankkijoiden tai muiden sellaisten tahojen kanssa, jotka voivat auttaa liiketoiminnassa. Tapahtumassa voi myös solmia arvokkaita kontakteja ja löytää jopa uusia liiketoimintaideoita. Tiedon jakaminen toisille omista tarpeista, osaamisesta, resursseista ja kehittymiskyvystä palvelee eri sidosryhmiä sekä vahvistaa omaa ja kehittää alueen yritysten liiketoimintaa.

 

Yrittäjälle MikroMatchiin osallistuminen on kustannustehokasta. Iltapäivän aikana  on mahdollista tavata merkittävä määrä toimijoita, joiden tapaamiseen muutoin joutuisi käyttämään paljon enemmän rahaa ja aikaa.

 

Mikroyrittäjien kommentteja  MikroMatch-tapahtumaan osallistumisesta

 

”Verkostoja, kontakteja, hyviä keskusteluja, ideoita. Sieltä voi syntyä tulevaisuudessa vaikka minkälaista, vaikka hyvää yhteistyötä. Näen paljon mahdollisuuksia. Tämä päivä on ollut todella mahtava ja onnistunut. Treffejä olen käynyt läpi jo 7 kappaletta. Sieltä varmasti tulee tulevaisuudessa hyviä yhteistyökumppaneita, todella hyviä keskusteluja.”

”Tapahtuma on aivan loistava pelinavaus siihen, miten pienyrittäjät yhdessä törmäyttämällä voi myös tehdä erilaisia juttuja yhdessä ja voi käydä hakemassa vähän uusia ajatuksia tämän tyyppisestä tapahtumasta.”

”Tämä päivä on ollut tosi huippu, ihan mahtavaa verkostoitumista. Ihania tyyppejä, ideoita, inspiraatioita. Tätä lisää, niin hyvää tulee!”

”Olen nähnyt, miten yrittäjät verkostoituu tuolla treffipöydissä. Iloinen puheensorina käy ja ihmiset ovat hyvällä tuulella. Aktiivista verkostoitumista on.”

”Jos täältä muutama uusi ajatus tulee, niin silloinhan se on ihan täydellinen päivä!”

 

Oulun MikroMatch järjestetään 4.4.2019. Lisäksi on mahdollisuus osallistua verkostoitumisillalliselle sekä seuraavan päivän työpajaan. Siinä teemana on ”Kestääkö kasvusi?” ja esillä on joukko mielenkiintoisia yrittäjiä ja heidän kasvutarinansa.

 

Kannusta siis ympärilläsi olevia mikroyrittäjiä tarttumaan tilaisuuteen ja innostumaan treffeistä. Ne voivat johtaa jopa elinikäisiin kumppanuuksiin!

 

Linkki, jota voi jakaa ja jonka kautta pääsee ilmoittautumaan:

 

https://sites.ffmatch.fi/kestaakokasvusi

 

Treffiterveisin, nähdään Oulussa!

 

Riitta Forsten-Astikainen

Projektitutkija, verkostokoordinaattori

Oulun yliopisto, Kerttu Saalasti Instituutti

Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE

riitta.forsten-astikainen@oulu.fi

p. 046 9220913

kommentointi suljettu.