Emme odota ihmeitä. Teemme niitä.

Yritysneuvonnan arkea Suomen parhaassa yritysympäristössä

Iisalmessa, kahden virran vehreässä ja vireässä kaupungissamme yrittäjyyden arvostus näkyy tekoina ja tuntuu asenteissa. Intohimoiset yrittäjät ovat vuosikymmenten mittaan raivanneet tänne tilaa toimia. Tahdolla ja työllä he ovat luoneet vimmaiset visionsa todeksi, lunastaneet kaupunkilaisten hyväksynnän, ihailun ja arvostuksen. Yrittäjämme ovat rakentaneet Iisalmen ihmeen.

Kansainväliseen menestykseen kasvaneiden yhtiöiden ja suurenmoisten pienyritysten kokemuksista, osaamisesta ja asenneilmastosta on muodostunut paikallinen perintömme. Se on aarteemme, jota vaalimme. Perusta, jolle uudet yritykset voivat täällä rakentaa. Se ruokkii halua yrittää ja onnistua – ja mikä tärkeintä – tahtoa auttaa ja osallistua.

Yrittäjäsukupolvet ovat näyttäneet meille, että ihmeet syntyvät tekemällä. Olemme heidän rinnallaan oivaltaneet yhteistyön ja sitoutumisen merkityksen, oppineet ymmärtämään yrittäjyyttä sekä uskomaan menestykseen. Yhdessä teemme näkyviä tekoja yhteisen hyvän eteen. Teemme työtä sen puolesta, että kaupunkimme tunnetaan nyt ja tulevaisuudessa ihmeitä tuottavana, hyvinvoivien ihmisten ja yritysten yhteisönä, jossa arvostus ruokkii positiivista onnistumisen kierrettä.

 

Iisalmelaiset yrittäjyyden eväät

Unohda suo, kuokka ja Jussi – meillä Iisalmessa yrittäjän ei tarvitse aloittaa kääntämällä kiviä pellosta! Täällä on valmiiksi perusinfra, osaavia ihmisiä ja asiantuntevat, matalan kynnyksen palvelut yrittäjille. Yhdessä vastaanottavan yritysten verkoston kanssa ne tuottavat menestyneempää ja parempaa yrittäjyyttä, tuovat varmuutta ja synnyttävät onnistumisia.

Meillä Iisalmessa intohimoinenkaan yrittäjä ei ole kummajainen! Olemme oppineet, että uskomattomilta kuulostavat ideat voivat kantaa maailman ääriin, kun tahtoa löytyy. Yritysneuvonnassa annamme tukea ja kannustusta yrittäjyyteen ja yritysten kehittämiseen. Kaupungista löytyy kumppaneita ja vertaisverkostoa, joiden kanssa yrittäjä voi jakaa haasteet ja ilonaiheet.

Iisalmi on hyväntuulisten yrittäjien kaupunki. Täällä sekä yrittäjän että yritysten voimavarat riittävät pidemmälle. Meillä elämä on yksinkertaisesti helpompaa. Iisalmelaisuus onkin olemisen, elämisen ja yrittämisen rentoutta. Enemmän aikaa tärkeimmille ihmisille ja harrastuksille. Meillä on tilaa ajatella ja uudistua!

 

Unelmatyötä yrittäjyyden parissa

Usein kysytään, että millaista on toimia Iisalmessa yritysneuvojana ja millaista osaamista meiltä vaaditaan. Koulutuksesta ja työkokemuksesta on varmasti hyötyä, ei käy kieltäminen, mutta tärkeintä on asenne ja halu tehdä töitä yhdessä niin yrittäjien kuin monialaisten verkostojen kanssa. Meillä on upeat, sitkeät ja intohimoiset yrittäjät, hyvä infra ja halu tehdä asioita suurella sydämellä ja yhdessä! Liioittelematta lainkaan saamme tehdä monipuolista ja antoisaa työtä Suomen parhaassa yrittäjyyden ympäristössä.

On upeaa kulkea yrittäjän rinnalla koko yrityksen elinkaaren ajan, aina yritysideasta yrityksen myyntiin asti. Luottamukselliset suhteet ja yhteinen tahto kulkea rinnakkain eteenpäin niin myötä- kuin vastatuulessa hioo meidät yritysneuvojat tiiviisti yhteen alueen yrittäjien kanssa. Meillä Iisalmessa on lupa myös epäonnistua – yrittäjä ei menetä kasvojaan, vaikka toiminta tai yritysidea ei kannattaisikaan. Kumppanit ja verkostotoimijat kannustavat katsomaan eteenpäin ja kokeilemaan jotakin uutta.

Yritysneuvojan työ ei todellakaan ole tylsää! Ikinä ei ole kahta samanlaista työpäivää eikä aamulla ikinä tiedä mitä päivä tulee tuomaan tullessaan. Kysymykset ja asiat ovat usein sellaisia, ettei niihin löydy suoraan vastausta. Vaikka asioihin etukäteen valmistautuminen olisi usein toivottavaa, ei se aina onnistu. Tässä työssä täytyy heittäytyä hetkeen ja antaa välillä myötätuulen viedä. Itselleen täytyy olla armollinen ja tunnustaa, ettei kaikkea tarvitse eikä voi osata – tärkeintä on asenne ja lupaus selvittää yrittäjän puolesta asiaa.

 

Savolainen Naettamispalavelu

Savolaiselle yritysneuvojalle parempi ja työnkuvaa paremmin avaava titteli olisi Naittaja, savolaisittain Naettaja. Lähes jokaisella yritystapaamisella tulee mahdollisuus saattaa ihmisiä yhteen. Työn kautta on kertynyt paljon tietoa eri yrittäjien tarpeista ja osaamisesta. Kun vastaan tulee toinen yrittäjä, joka sopii tälle vastinpariksi, niin tilaisuutta ei voi jättää käyttämättä.

Huippuhetkiä tässä työssä on olleet niin sanotut mätsäykset, missä on päässyt saattamaan vaikkapa yritystoiminnasta luopujan yhteen tulevan ostajan kanssa. Ainahan näitä myytäviä yrityksiä ei ole edes tiedossa, mutta usein jos ottaa puhelimen käteen ja pirauttaa kelle tahansa yrittäjälle niin myytävää löytyy. Näitä naittamispalveluita on hyvä käyttää myös yritysten ystävien eli julkisten yrityspalveluiden välillä. Aina löytyy osaajia, jotka hyötyvät yhteistyöstä ja saavat aikaiseksi jotakin uutta ja innovatiivista.

Heittäytymistä hetkeen

MikroGrow-hanke on yhteistyötä ja naittamispalvelua parhaimmillaan. Hanke antaa hulluillekin savolaisille ideoille siivet! Ylä-Savon MikroGrow-hankkeen yritysten ydinryhmä lähtee tulevana kesänä kiertueelle tekemään alueemme ainutlaatuista yrittäjyyttä tunnetuksi – tapaat meidän alueen kesätapahtumien lisäksi myös Rovaniemeltä Helsinkiin suuntautuvalta kiertueelta. Tule moikkaamaan, kun ollaan kulmilla!

-Emme odota ihmeitä. Teemme niitä.

 

Virpi Murtola

yritysasiantuntija, Iisalmen kaupunki

virpi.murtola@iisalmi.fi tai p. 040 630 5133

edf

kommentointi suljettu.