Yrittäjien nimet: Anne ja Ari Mattila

Paikkakunta: Oulainen

Linkki verkkosivuille: www.ambonus.fi

Linkki facebook-sivuille: https://www.facebook.com/AMB-kartioniveltapit-raskaisiin-ty%C3%B6koneisiin-AM-Bonus-Oy-143014739067738/?fref=ts

Mikä on yrityksesi slogan tai mottosi yrittäjänä? "Panee pyörät pyörimään".

Mitä yrityksesi tekee? AMB-kartioniveltappeja metsä- ja maansiirtokoneisiin sekä teollisuuteen. Alihankintakoneistusta, erityisesti pyörähdyskappaleita.

Oulaistelainen AM Bonus Oy valmistaa AMB-kartioniveltappeja työkoneiden ja -laitteiden niveliin sekä teollisuuteen. Yleisimpien konemerkkien ja -mallien lisäksi kartioniveltappeja tehdään mittatilaustyönä asiakkaan antamilla mitoilla. Yritys tekee myös jonkin verran alihankintakoneistusta.

Raaka-ainetta myöden kotimainen AMB-kartioniveltappi on nopea ja taloudellinen ratkaisu kuluneiden korvakkeiden korjaamiseen. Tuote asennetaan kuluneen nivelen paikalle ilman koneistusta. Kiinnitys tapahtuu muttereilla tai pulteilla kiristettävillä paisuntaholkeilla. Kiristettäessä holkit laajenevat ja täyttävät korvakkeen reiän.

AMB-kartioniveltapin vaihtaminen työkoneeseen onnistuu muuallakin kuin korjaamo-olosuhteissa. Niitä on vaihdettu jopa metsässä. Kartioniveltapin ansiosta nivelten korjaamisen aiheuttama huoltoseisokki jää lyhyeksi ja kone pääsee nopeasti takaisin tuottavaan työhön.

AMB-kartioniveltappi on yrityksen toisen omistajan, Ari Mattilan kehittämä tuote.

Suurin asiakasryhmä ovat metsä- ja maansiirtokoneiden omistajat, korjaajat ja rakentajat.

Päämarkkina-alue on arvatenkin Suomi, mutta asiakkaiden kautta AMB-kartioniveltappeja on mennyt ainakin Pohjoismaihin, Baltian maihin, Venäjälle, USA:han ja Keski-Eurooppaan. AM Bonus Oy tekee pienessä mitassa myös itse ulkomaankauppaa muun muassa Venäjälle, Viroon ja Puolaan.

AM Bonuksen konekanta koostuu kolmesta erikokoisesta CNC-sorvista, työstökeskuksesta, CNC-sahasta, parista jyrsinkoneesta ja kärkisorvista.

Yritys tekee myös konekannalle soveltuvia alihankintakoneistuksia, ensisijaisesti pyörähdyskappaleita. Useimmin ylimääräistä konekapasiteettia jää omasta tuotannosta CNC-sorville, jossa ovat pyörivät työkalut ja hydraulinen tukilaakeri.

Yrityksen tuotantotilat sijaitsevat Oulaisissa, Kivikankaan teollisuusalueella.

AM Bonus työllistää parikymmentä vuotta CNC-koneistajana työskennelleen Ari Mattilan lisäksi 1-2 työntekijää sekä yrityksen toisen omistajan, Anne Mattilan, joka huolehtii osa-aikaisesti paperitöistä ja markkinoinnista. Koneistusalan opiskelijat saavat myös harjoittelupaikkoja yrityksestä.

Metallin koneistuksen lisäksi AM Bonus Oy:llä on puhtauteen, terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää liiketoimintaa. Siitä vastaa Anne Mattila.

Mikä sai sinut lähtemään mukaan mikroyritysten ydinryhmään? Halu kehittää yritystä ja etsiä kasvumahdollisuuksia (myynti ja vienti)

Mitä toivot erityisesti ryhmältä? Uusia ajatuksia ja näkemyksiä yrityksen kehittämiseen. Verkostoja.

AM Bonus_kuva1 AM Bonus_kuva2

kommentointi suljettu.