Työpäivänä treffeillä! Micromatch ja Pohjoinen työpaja järjestettiin Rovaniemellä

Micromatch-tunnelmaa! Kuvaaja Adam Eronen Piper

Osaatko kertoa oman yrityksesi ja liiketoimintasi ytimen muutamassa minuutissa vieraalle henkilölle?

Jos joku osallistujista ei osannut sitä vielä aiemmin, niin Rovaniemellä järjestetyn Micromatchin jälkeen kyllä. Treffit pärähtivät käyntiin torstaina yrityksille, yrityskehittäjille, rahoittajille ja asiantuntijoille suunnatussa pikatreffitapahtumassa. Yhteensä iltapäivän aikana käytiin huikeat 124 treffit!

Micromatch ja verkostoitumisen jalo taito

19.-20.9. järjestettiin jo viides Microentren kehittämällä konseptilla oleva Micromatch ja Pohjoinen työpaja, tällä kertaa nimeltään ”Näin met kasvama”. Tapahtuman teemana oli kasvu, kannattavuus ja erityisesti rahoitus. Tapahtuman ohjelma käsitti torstain matchmaking-päivän ja verkostoitumisillallisen, sekä perjantain puhuja- ja työpajapäivän.

Torstain pikatreffit pystyi sopimaan ennakkoon ja vielä paikanpäälläkin Brellan, erityisen puhelinsovelluksen kautta. Jokainen oli luonut itselleen sovellukseen esittelyn, missä oli ilmaissut osaamisensa ja kiinnostuksen kohteet. Muille osallistujille pystyi lähettämään treffipyyntöjä. Ohjelma avusti aikataulussa, ja ohjasi oikealla kellonlyömällä oikeaan treffipöytään. Tapahtumassa oli yli 70 osallistujaa, joista yli 50 osallitui pikatreffeille.

Torstai olikin täynnä kiihkeää puheensorinaa, kun toisille ennestään tuntemattomatkin toimijat hakivat yhteistyömahdollisuuksia tai myivät omaa osaamistaan.

Torstai olikin täynnä kiihkeää puheensorinaa, kun toisille ennestään tuntemattomatkin toimijat hakivat yhteistyömahdollisuuksia tai myivät omaa osaamistaan. Parhaimmillaan yrittäjillä oli yli 10 treffit torstai-iltapäivään. Kokonaisuutta piti kasassa juontaja Marika Tiikkaja Likiliikkeestä. Omat puheenvuoronsa käyttivät myös Tekijäklubista Riipin puukko, sekä Elisan aluepäällikkö Jarmo Mikkola.

Kohtaamisia. Kuvaaja Adam Eronen Piper.

Verkostoitumisillallisella tulevaisuuden näkymiä

Verkostoitumisillallinen Hotelli Santa Clausissa sisälsi rennon jutustelun lisäksi tapahtuman keynote-puhujan, keksijä-futuristi Perttu Pölösen puheenvuoron, ajatuksia tulevaisuudesta erityisesti yrittäjien näkökulmasta. Perttu kuvasi hienosti toimialojen nopeaa muuttumista, ja sitä kuinka jo pitkään kokonaisia toimialoja on kiihtyvällä tahdilla korvautunut pois. Hän nosti esille merkkejä ja ajatuksia siitä, miten yrittäjä voi tarkastella omaa toimialaansa ja rakentaa omaa toimintaansa mahdollisimman pysyvien asioiden päälle.

Oli todellakin järisyttävää ymmärtää Pertun puheen aikana, kuinka nopeasti nykyinen tilanne, esimerkiksi verkkokaupat ja sosiaalinen media ovat syntyneet, ja samalla muuttaneet aikaisempaa liiketoimintaa. Puheenvuoro oli rohkaiseva: nyt jos koskaan voi pienikin ryhmä luoda miljoonien arvoa liiketoiminnalleen lyhyessä ajassa.

Rahoitustarinat

Perjantaina pureuduttiin erityisesti rahoitus-teemaan yrittäjien puheenvuorojan avulla. Omia rahoitustarinoitaan tulivat jakamaan matkailualan sarjayrittäjä Mikko Kosonen, yrittäjä, muotoilija Tea Latvala ja pitkän linjan palkittu yrittäjä Ilkka Länkinen Rovaniemeltä.

Mikko Kosonen Nova Skyland oy:n operatiivinen johtaja. Kuvaaja Laura Laivamaa.

Mikko kertoi sijoittajarahoituksesta, jota hän oli kerännyt 10 miljoonalla eurolla yrityksilleen. Tea Latvala jakoi tarinansa joukkorahoituksesta ja Ilkka Länkinen nosti esille yrityskompleksinsa merkittävät rahoitusaskeleet. Rahoitustarinat olivat erittäin mielenkiintoisia, iskivät yrittäjien tarpeeseen hienolla tavalla. Rahoittamiseen on valtavasti eri vaihtoehtoja, joista esimerkiksi Länkisen esille nostamat ely-keskusten tuet ovat alihyödynnettyjä. Yleisö selkeästi imi kokemuksia ja tietoa yrittäjien tarinoista.

Päivän anti vedettiin yhteen Mentimeter -työkalulla. Jokainen pystyi älypuhelimellaan esittämään puhujille kysymyksiä, ja toisaalta antamaan kommentteja ja palautetta. Mentimeter sai innostuneen vastaanoton. Kerrankin kysymyksiä tuli ennemminkin liikaa, eikä tottua kiusallista hiljaisuutta puheenvuoron lopuksi!

Mentimeter taipui kysymyksiin, kommentteihin, yhteenvetoon sekä palautteeseen päivästä. Kuvaaja Laura Laivamaa.

Uusi tapahtumatila Y_north

Tapahtuma sai kunnian olla ensimmäinen uudessa Flatlight Creativesin Y_North -tapahtumatilassa järjestetty. Rovaniemelle Aittatielle keskustan tuntumaan remontoitu tapahtumatila, ja sen yläkerrassa olevan uudenlainen, jaettu työskentelytila eri toimijoille, muodostivat mielenkiintoisen ja viihtyisän kokonaisuuden. Tapahtumatila toimi hienosti ja tunnelma oli rouhea, kuin Slushissa konsanaan.

Palaute taphtumasta oli loistavaa. Tunnelma oli rento, ja osallistujat viihtyivät. Moni oli treffannut itselleen ennakkoon ajatellen yllättävänkin tahon kanssa, ja avannut uuden yhteyden ja yhteistyön. Ihmiset ne todella tekevät tapahtuman!

Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä useamman hankkeen voimin. Tapahtuman mahdollistivat ja tarjosivat lähes ilmaiseksi yrittäjille tapahtuman tukijat. Kiitos siis Lapin yrittäjät, Elisa, Lähitapiola, Pohjolan Osuuspankki, Finvera ja Likiliike.

Seuraava tapahtuma järjestetään Oulussa 2.-3.4.2020.

Comments are closed.